Skupina Težki časi (Troubled Times) verjame, da bodo leta 2003 Zemljo pretresle katastrofe neslutenega obsega. Vzrok tega naravnega dogodka je velikanski planet, ki je bil znan našim prednikom, današnji ljudje pa ga ne poznajo, ki se bo takrat, v okviru svojega 3600 let trajajočega cikla okoli Sonca, gibal blizu Zemlje.

Naši predniki so tega velikana imenovali 12. planet in kadar se s svojim močnim magnetnim poljem giblje mimo Zemlje, povzroči, da se njen severni in južni pol obrneta za 90 stopinj. Menjavajoči se poli potegnejo Zemljino škorjo s seboj in s tem v nekaj urah popolnoma spremenijo geografsko podobo Zemlje, kar povzroči masovne katastrofe, ki vplivajo na vse živo. Ti dogodki so se zgodili že v preteklosti, saj o tem govorijo mnoge legende in prerokbe, in so povzročali to, kar človeštvo razume pod pojmi potujoči poli, ledene dobe ali potop, in katerega rezultat sta bila izumrtje mastodontov in potopitev Atlantide.
Človeštvo je predhodne kataklizme preživelo, nekateri zato, ker so imeli srečo, drugi pa so pravočasno opazili, kaj se dogaja in se na to pripravili. Da bi se tudi tokrat pripravili na ta dogodek, je bila ustanovljena skupina prostovoljcev - skupina Težki časi. Težki časi je skupina prostovoljcev, ki se ukvarjajo s formuliranjem in javno objavo rešitev, ki so dostopne vsakomur in bodo pomagale ne samo pri preživetju prihajajoče menjave polov ampak tudi k uspešnemu in zdravemu življenjskemu stilu v času po kataklizmah. Te rešitve so zbrane na Krmilu Težkih časov, kjer lahko s pomočjo ikon hitro najdete željene informacije.
Kdor bi se želel pridružiti organizaciji prostovoljcev naj si ogleda trenutno potekajoče skupinsko delo in se pridruži članstvu, ter s tem vstopi v tok aktivnosti in ponudi svoje prispevke. Čeprav ZetaTalk podpira delovanje Težkih časov, sta to ločeni entiteti - ZetaTalk je avtorsko zaščiteno delo, Težki časi pa delo skupine prostovoljcev. Vsebina Težkih časov je last posameznih avtorjev, ki so Težkim časom dali pravico do javne objave informacij.
Pomankljive priprave so lahko več kot usodne. Lahko vas in tiste, ki jih imate radi, pustijo poškodovane, lačne, prestrašene in brez konca trpljenja na vidiku! Za tiste, ki imate brkljalnik s podporo JavaScriptu, je skupina pripravila odštevalnik, a ne zamujajte se predolgo.
Razmislite o spremembah Začenši z letom 1997, bo ogrevanje Zemlje doseglo stopnjo, ki bo opazna vsem in bo tako postala tema pogovorov. V tem času je priporočljivo, da se pripravite za samozadostno življenje na varni lokaciji.
Pripravite se na spremembe Začenši z letom 2000, tri leta pred katastrofami, se bodo začele motnje pri preskrbi s hrano. Do tedaj morate poskrbeti za alternativne vire pridobivanja hrane in postati kar se da samozadostni.
Prepozno za spremembe Maja 2003 se bo vrtenje zemlje ustavilo, nato bo Zemlja nekaj dni mirovala, potem se zgodi menjava polov z vsemi katastrofami. V tem času se morate vi in vaši najdražji umakniti na varno.

[ Pogovor z Zetami ] [ Težki časi ]